Historik

Vasatorp Open startade 2007 av Magnus, Göran och Dagge som en utmaning att spela samtliga hål på Vasatorp GK under 1 dag (blanda annat för att när normala tävlingar är slut är vi knappt uppvärmda)...

2007 deltog även Johan som hade osmaken att vinna allt vinet och sedan dess inte vågat ställa upp! Valda delar av tävlingsledningen diskuterade eventuell uteslutning av Johan från framtida tävlingar men kom efter moget övervägande fram till att Johan är välkommen vid framtida Vasatorp Open. Tävlingsledningens beslut grundar sig på att vi vill vinna tillbaka vinet....

2008-2010 vågade endast tävlingsledningen ställa upp i Vasatorp Open!

2011 välkomnade vi Charlie in i dårskapen! 2011 fick vi bland annat uppleva Dagges Kalle Anka-hopp efter en missad putt och Magnus variant på carrybag. Dessutom fick vi se tävlingens första särspel, dock inte om förstaplatsen utan om jumboplatsen...

2012 såg Vasatorp Open ett nytt deltagarrekord! Vi fick dessutom uppleva tävlingens första försovning (Göran). När Göran väl vaknat hade Goran i princip redan avgjort hela tävlingen. 

2013 var de många deltagarna som bortblåsta, bla valde delar av tävlingsledningen att hellre fokusera på bröllop än Vasatorp Open (inte ok!!), dessutom fick vi historiens första stykning (Jeppe). Äntligen kunde Vasatorp Open spelas med 54 ordinarie hål igen efter att Classic couse invigts.

2014 var antalet deltagare återigen bara 3. Fantastiskt väder och spänning in i det sista trots att Charlie verkade ha avgjort efter 36 hål. Samtidigt stod Göran för historiens brytning pga ryggproblem. Avgörandet skedde dock inte förrän på 54:e hålet där Charlie säkrade seger genom att vi inte hittade Magnus boll i ruffen (dock hittade vi 10 andra bollar i ruffen..), segermarginalen blev till slut 2 slag i Charlies favör.

2015 års tävling var en jämn historia fram till Västra 9:an där Charlie drog ifrån och tog sin 3:e titel.

2016 var antalet deltagaren tillbaka på en anständig nivå. I toppen var det spännande ett tag där Thomas utmanade Charlie om segern men Charlie kopplade greppet efter Allebanan och defilerade sedan emot sin fjärde vinst. Den mest spännande kampen såg vi (tveksamt om de tre i bollen såg något själva på slutet.....) i sista bollen för att slippa betala inskriptionen, till slut skiljde det bara 2 slag mellan de tre kombatanterna. Medan kampen om jumboplatsen pågick lyckades ledarbollen orsaka inbrottslarm med tillhörande väktarutryckning.

2017 var deltagarantalet återigen bara 3. Det var en ganska ospännande tävling med Charlie i ledning i princip hela tiden samtidigt som Thomas hade ett stabilt grepp om andraplatsen.

2018 var året där skadelistan på potentiella deltagare var väldigt lång..... Till slut stod fyra spelare på starttee. Tävlingen utvecklades ganska snabbt till en kamp om första platsen mellan Thomas och Håkan samt en kamp om att slippa betala inskriptionen mellan Magnus och Charlie. Mörkret slog till med full kraft under Västra 9:an så de sista hålen spelades i mörker med hjälp av ficklampa. Av någon konstig anledning lyckades vi trots det hitta alla bollarna. Efter summering visade det sig att Thomas och Håkan hamnat på samma poäng och ett särspel var nödvändigt för att få fram en vinnare. Pga mörkret spelades särspelet nästföljande dag, och Thomas lyckades redan på första hålet säkra sin första vinst genom att sänka en långputt.

2019 var året då det var väldigt varmt men tävlingen var avgjord tidigt av Thomas, då till viss del Charlie och till stor del Magnus uppvisade ett golfspel som lämpade sig bättre på en grönt kort kurs än på Vasatorp Open.......